Door de maand heen – mei ’21

Groei en bloei spurt

Mei ’21, de maand waarin na een relatief koele periode, de natuur een groei en bloei spurt doormaakte. De maand waarin ouder vogels het druk kregen met het voeren van hun jongen. Voor de meeste insecten waaronder vlinders en libellen was het nog te vroeg, te koud, te…? Gelukkig was er toch een oranjetipje die zich gewillig liet fotograferen.

Corona op zijn retour?

Het was ook de maand waarin het er gelukkig op lijkt dat het corona virus in Nederland de strijd aan het verliezen is. Voorzichtig begint het erop te lijken dat mensen elkaar minder snel besmetten. Minder mensen in het ziekenhuis opgenomen hoeven te worden en minder mensen overlijden ten gevolge van dit virus. Het is te hopen dat deze positieve ontwikkeling zich voortzet met alle positieve gevolgen van dien. Helaas zullen de zorgmedewerkers nog een hele tijd moeten doorbijten. Nu breekt tenslotte de periode aan dat al die wachtenden op behandeling en/of operatie NU aan de beurt zijn en alle zorg en aandacht nodig hebben..

Bewonderen en inspireren

Ook was het weer de maand van verlekkeren aan en bewonderen van het werk van anderen waaronder Ronald Verwijs. Een fotograaf die vooral de Betuwe schitterend in beeld brengt. Ronald noemt zich ook wel de West Betuwe Fotograaf, niet te verwarren met de Betuwe Fotograaf: Marinus Keyzer. Een fotograaf die ook de Betuwe mooi in beeld brengt. Ronald ontmoette ik dit jaar bij de Noordeveldse Molen bij Dussen. Want ook hij is liefhebber van molens. Sindsdien volgen wij elkaar op o.a. Instagram. Zijn manier van fotograferen spreekt mij zeer aan en het inspireert mij ook. Bovendien verklapt hij via zijn Instagram account zijn mooie plekjes zoals ik ook die van mij deel. Zo werkt dat nu eenmaal. Niet alleen van de beelden van anderen kon ik genieten. Nee, Henk Groeneveld, ook bekend als De Potrettenmaker, schrijft erg mooie verhalen naast zijn evenzo erg mooie foto’s.

Hangen

In mei ’21 kreeg ik opnieuw de mogelijkheid om in Huisartsencentrum De Colvenier in Gorinchem een deel van mijn werk te exposeren. Dit maal koos ik voor de, en hoe kan het ook anders, de molen

Vroeg op

Tot slot was mei ook de maand waarbij wel héél vroeg opstaan nodig was om vóór dag en dauw in de natuur te zijn. Daarom deze maand wat minder opnames gemaakt tijdens het blauwe uurtje 😉 Ondanks dat heb ik toch samen met enkele van mijn fotomaatjes kunnen genieten van een aantal mooie foto-ochtenden.


HIERONDER EEN GREEP UIT DE FOTO’S DIE IK IN DEZE MAAND MAAKTE

2 Comments on “Door de maand heen – mei ’21

  1. Wat een enorme oogst deze maand! Prachtige foto’s, klaprozen en oranjetipje zijn mijn favorieten 🙂

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: