Door de maand heen – juni ’21

Voor je ligt weer een nieuwe ‘Door de maand heen’. Een overzicht van mijn fotoactiviteiten in de maand juni ’21 in woord en beeld. Het was een maand waarin ik weer met enige regelmaat op pad was met de camera. Soms alleen en regelmatig met enkele leden van ons fotoclubje ‘Natuurlijk’. Ook tijdens enkele wandel- en fietstochten maakte ik foto’s. Deze zijn echter niet te zien in deze uitagave, maar komen apart in een specifieke blog. Hoe dan ook….ik wens je kijk- en leesplezier en voel je vooral vrij om te reageren.

Klaproos, juni ’21

Op verzoek van een kennis, ‘gek’ op klaprozen, foto’s gemaakt van deze fraaie rode bloem. Enkele losstaande exemplaren vinden was niet zo moeilijk. Voor een veld vol moest ik toch wat meer moeite doen. Bovendien zijn grote bloembladeren, een dunne steel en wind geen goede fotocombinatie…

Voorste Molen – Hellouw, 4 juni ’21

Op een mooie en vroege ochtend naar de Voorste Molen bij Hellouw in de Betuwe. Een mooie wipmolen, mooi vrij in het landschap. De voorspelde mist was er en de mooie wolken ook. De belangrijkste ingrediënten om te genieten van echt Hollandse beelden…

Everdingerwaard, 4 juni ’21

Na de Voorste Molen, nog even naar de Everdingerwaard; een van mijn favoriete plekken. Een gebied waar verschillende soorten planten groeien, waaronder enkele soorten orchissen. Helaas is het gebied waar al dit moois staat (terecht) niet toegankelijk. Daarom moet je genoegen nemen met hetgeen je langs het pad aantreft. En … dat is, met een beetje geluk, ook zeker de moeite waard….

Everdingerwaard, 5 juni ’21

Opnieuw vroeg in de ochtend naar de Everdingerwaard en het verveeld mij nooit. Er is iedere keer weer wat anders te zien en te fotograferen….

Arkemheen, 11 juni ’21

Samen met 2 fotomaatjes naar de Arkemheen polder om daar te genieten van de vroege ochtend nevel en van de weidevogels. Niet alleen lieten sommige vogels zich fotograferen, maar ook een hele koppel koeien. De zwarte runderen stonden precies op het juiste moment op de juiste plaats. De fotograaf hoefde ‘alleen maar’ diens camera te richten en te knippen….

Uiterwaarden van de Lek bij Lexmond, 16 juni ’21

Tijdens een fietstocht op 15 juni langs de Lek bij Lexmond, strijken wij voor een koffiepauze neer bij De Oude Haven van Lexmond. Deze plek heeft voor mij direct een hoog fotografie-gehalte. Reden om er de volgende ochtend heel vroeg naar terug te keren….

Boomkikkers, 18 juni ’21

Vandaag een lange rit naar Echt in Limburg om samen met een mede fotograaf in de Doort boomkikkers te fotograferen. Deze minuscule groene kikker komt daar gelukkig (weer) veel voor. Helaas vinden wij na een paar uur zoeken slechts drie exemplaren. Bovendien zitten zij verscholen tussen het groene blad van de bramenstruiken, dus lastig te fotograferen. Zij hebben de schaduw opgezocht, terwijl wij in de volle zon op zoek zijn. Wie is nu het verstandigst….?

Vuren, 21 juni ’21

Samen met mijn 2 foto kameraden zitten wij vandaag in een fotohut in Vuren. Het is een hut van waaruit ondermeer roofvogels te fotograferen zijn. Helaas laat de buizerd verstek gaan vandaag. De torenvalk daarentegen laat zich veelvuldig zien. Zowel het vrouwtje als het mannetje storten zich op de neergelegde (dode) muizen. Bovendien doen zij zich tegoed aan de duif die wij als lokaas voor de buizerd hebben neergelegd. Daarbij vliegen de veren van de duif in het rond.

Uiterwaarden van de Lek bij Sluis 23 juni ’21

Na een wandeltocht op 19 juni door de Zouweboezem en de uiterwaarden van de Lek bij het plaatsje Sluis, wil ik toch nog een keertje terug om enkele foto’s te maken. De oever langs de Lek herbergen fraaie foto onderwerpen. Tijd om er op de ochtend van 23 juni de tijd te nemen om die opnames te maken.

Landgoed De Eemelaar, 25 juni ’21

In de hoop de bandheidelibel dit jaar weer te fotograferen op Landgoed De Eemelaar, ontmoet ik 3 leden van ons fotoclubje ‘Natuurlijk’ op de afgesproken plaats. Helaas levert een zoektocht door het gebied geen bandheidelibel op. Misschien toch nog iets te vroeg in het seizoen? Wij besluiten ons geluk te beproeven in een naburig gebied en niet zonder succes. Wij treffen er geen libellen aan, maar hebben wel onze fotohanden vol aan verschillende juffers.

Langs de Kromme Rijn bij Odijk, 30 juni ’21

Op de laatste juni dag voor het eerst dit jaar weer eens een kijkje genomen langs de oever van de Kromme Rijn bij Odijk. In het riet langs de oever is, normaal gesproken, de weidebeekjuffer te vinden. Omdat ik pas in de middag een kijkje kom nemen, verwacht ik er niet veel van. De beesten zijn tenslotte overdag behoorlijk actief. Het gaat mij er nu vooral om te zien of zij er weer zijn. Gelukkig is dit zo en kan zowaar nog wat aardige opnames maken. Op één van de foto’s heb ik mijn creatieve ideeën los gelaten. Ach, het resultaat is weer eens wat anders…

4 Comments on “Door de maand heen – juni ’21

  1. Heerlijke foto´s, Hans. Deze serie straalt veel rust uit. Mooi!

  2. Een prachtig maandoverzich Hans, schitterende beelden en een voorbeeld voor ons allen.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: