Achtkante molen – Groot Ammers

De Achtkante Molen

De Achtkante Molen, gebouwd in 1805, is een zogenaamde grondzeiler. Dit betekent dat de wieken vlak over de grond draaien en de molenaar deze vanaf de grond kan bedienen. De naam Achtkante Molen heeft de plaatselijke bevolking aan de molen gegeven op grond van diens uiterlijk. De romp van de molen bestaat namelijk uit acht uit stro opgebouwde kanten. Deze achtkante vorm komt voor bij de meeste grondzeilers in Nederland.

De Achtkante Molen is te vinden langs de Molenkade nabij het plaatsje Groot-Ammers. De molen bemaalde, samen met nog enkele molens, vanaf de bouw tot 1964 de omringende polder Liesveld.

Informatie voor de fotograaf / liefhebber

De ligging van de Achtkante Molen is mooi vrij in het landschap. Mijn favoriete plek om deze molen te fotograferen is vanaf de doorgaande weg langs de Molenkade. Net na een witte brug, gezien vanuit Groot-Ammers, is aan de linkerkant een kleine parkeermogelijkheid. Hier vind je een redelijk ruime steiger vanwaar je een mooi zicht hebt op de molen aan de andere kant van het water. Bij windstilte weerspiegelt de Achtkante Molen fraai in het water.

Zie en lees ook hier

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s