Broekmolen – Streefkerk

De Broekmolen

De Broekmolen is een zogenaamde polder wipmolen en werd in 1581 gebouwd. De molen bemaalde een deel van de polder Kortenbroek rond Streefkerk. De molen vervulde diens plicht tot 1957. De molen werd in conditie gehouden door hem geregeld te laten werken. In 2008 moest de molen door de slechte staat de wieken stil houden. In 2010 werd begonnen met de restauratie van de gehele molen. Deze gigantische klus werd in 2013 afgerond.

Voor de fotograaf en liefhebber

De plek waarvan de Broekmolen het meest wordt gefotografeerd is vanaf de fietsbrug over het water. Daar kan het soms flink druk zijn en bovendien beweegt de brug wanneer erover gelopen en gefietst wordt. Gelukkig zijn er nog meer plekken om de molen mooi te fotograferen. Loop maar eens het pad op links van het water, of op het iets verderop gelegen fietspad. Wanneer je de fietsbrug oversteekt en rechts langs de oever naar de volgende brug loopt, heb je ook een mooi zicht op de molen. Tot slot laat de Broekmolen zich vanaf de andere kant ook mooi fotograferen. Kortom, ook al is het een druk bezochte molen, een plek om te fotograferen vind je er vast.

Bron: Nederlandse Molendatabase en SIMAV (Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden)

Hieronder foto’s van de Broekmolen die ik vanaf 2013 heb genomen

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s