Roofvogels

De buizerd gaat graag voor een kant en klare maaltijd

Een roofvogel fotograferen in de vrije natuur vind ik persoonlijk erg moeilijk. Neem bijvoorbeeld de buizerd, je ziet deze mooie roofvogel vaak langs de snelwegen zitten. Auto’s en vrachtauto’s razen aan de vogel voorbij terwijl het dier rustig zit te wachten. Te wachten op het moment dat een dier een onzalige aanvaring heeft met een voorbij razend voertuig. Een gratis maaltijd waar de buizerd niet veel voor hoeft te doen. Je zou dan denken dat de vogel zich niet zoveel stoort aan al dat leven om hem heen. Niets is minder waar. Stop maar eens in de buurt van een buizerd, tien tegen een dat de vogel snel op de wieken gaat.

Anders is dit met de torenvalk. In koude periode laat deze roofvogel zich gemakkelijk en ogenschijnlijk ongestoord fotograferen. Althans, de keren dat ik in de winter in de Arkemheen polder was, bleef de torenvalk gewoon zitten. Zo kon ik in alle rust vanuit de mobiele fotohut (auto) fraaie opnames maken van deze fraaie roofvogel.

Vogelhut Vuren

In juni van dit jaar bezocht ik samen met 2 van mijn fotokameraden een Fotohut in Vuren. Deze hut, gelegen in een polderlandschap, biedt de mogelijkheid om een aantal soorten roofvogels mooi te fotograferen. Zo is de torenvalk en de buizerd een frequent terugkerende bezoeker aan de mooie en natuurlijke setting vóór de hut. Als bezoeker trek je de aandacht van de vogels door prooien neer te leggen. Vooral in het broedseizoen komt de torenval met grote regelmaat een maaltje halen. Het is een plek waar je fraaie actie opnames kunt maken.


Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s