Over mij…

Het zal je niet verbazen dat fotografie mijn passie is. Ik fotografeer zo vaak als ik kan en bij voorkeur voor dag en dauw. De natuur in het algemeen heeft mijn interesse, maar landschappen hebben mijn voorkeur.

Vooral de Hollandse landschappen, omdat ze naar mijn mening nog echt bestaan, vind ik fantastisch om te fotograferen. Het Hollandse landschap; de enorme variatie in de weidsheid, de kleuren, de typisch Hollandse onderwerpen, de weersomstandigheden en de luchten zijn voor mij elementen waar ik graag (heel) vroeg mijn bed uitkom.

Boeiend vind ik het ook om in het veelal overweldigende landschap details te isoleren om zo meer de dichtheid van een tafereel in beeld te brengen. Vies ben ik er evenmin van om de boeiende natuur van heel dichtbij te fotograferen. Vuile kleren neem ik daarbij op de koop toe.

Een foto maken is altijd een individuele activiteit, maar ik doe deze activiteit ook heel graag in het gezelschap van anderen. Uitgaan met een kleine club medefotografen is natuurlijk leuk en gezellig, maar heeft ook een aantal zeer waardevolle aspecten. Het is namelijk inspirerend, motiverend en vooral heel leerzaam.

Foto’s kijken van andere fotografen en hun ervaringen lezen is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Het levert een essentiële bijdrage aan het voortdurend bezig zijn mijn eigen fotografie te verbeteren.

Het is te hopen dat mijn website en mijn Blog-Note hetzelfde effect hebben op jou.

“Bezig zijn met natuurfotografie is een deel van mijn leven”