Aantrekkingskracht

Wat kan een plek en in dit specifieke geval de Kinderdijk, toch een aantrekkingskracht hebben! Sinds mijn eerste bezoek aan deze zo oer Hollands molengebied in 2012, ben ik er al weer talloze malen geweest. Ik heb geen idee wat me nu zo trekt naar deze plek? Het is een goed uur rijden van huis uit, dus niet direct naast de deur. Maar de rit er naartoe, tot nu toe altijd in het donker, vind ik ondanks die afstand wel prettig. Waarschijnlijk omdat ik onderweg al allerlei voorstellingen heb hoe het er die ochtend uit gaat zien. Althans; ik droom dan van de meest ideale omstandigheden………

Eenmaal aangekomen op ‘mijn’ parkeerplekje start ik de laatste paar maal met een kopje koffie uit de thermosfles. Vanaf die plek en met de beker koffie in mijn hand, zijn de molens nauwelijks nog te zien, maar het geheel is erg rustgevend. Als ik geluk heb is er een heldere hemel vol met sterren. Met nog iets meer mazzel staat er ook nog de maan te stralen. Het wandelingetje van ongeveer 10 minuten naar de molens is heerlijk. Het is doodstil en donker.

Dan begint het te gloren, of te wel de lucht begint langzaamaan diepblauw te kleuren. Het moment om mooie lange sluitertijd foto’s te maken. De moeilijkheid is wel dat de autofocus het nog niet doet als het zo donker is. Dat betekent op de gok scherp stellen of via de Life view mogelijkheid op mijn camera, scherp te stellen op een raam in een molen waarbinnen de lampen branden. Maar…..dan moet de molenaar al wel wakker zijn en het licht in zijn molen hebben aan gezet! Vanaf dat moment gaat het snel.

Het zogenaamde Gouden uurtje is vaak helemaal geen uur, maar kan binnen een kwartier al weer voorbij zijn. Tja, en dan sta je daar in Kinderdijk met zoveel molens om je heen. Wat wil je fotograferen? Je moet op dat moment eigenlijk een keuze maken en dan niet meer verplaatsen voordat het gouden uur voorbij is. Doe je dat wel, en dat overkomt mij geregeld, dan is de kans dat je een mooi moment mist.

Kortom; de Kinderdijk of fotograferen in Kinderdijk heeft op mij een enorme aantrekkingskracht!

Canon 5DMII, 84mm, 1/320s, f22, ISO 400

Canon 5DMII, 84mm, 1/320s, f22, ISO 400

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: