Door weer en wind

Dit weekend schrijft het weer geschiedenis, want de gevoelstemperatuur was nog nooit zo koud als gisteren en vandaag. Door de harde Oosten wind schommelt de gevoelstemperatuur in Nederland tussen de min 13 en min 20 graden Celsius! Het weerhoudt mij niet om voor dag en dauw op pad te gaan. Evenals gisteren rijd ik weer via Vianen over de Lekdijk richting Culemborg. Even voorbij Everdingen, bij een complex van de Hollandse Waterlinie; ‘Het Werk aan de Spoel’ parkeer ik mijn auto en haast me naar de waterkant. Haast is inderdaad gebonden, want de zon staat op het punt om boven de horizon te komen. De kleuren zijn prachtig en maak er opnames van. Als de zon eenmaal op is, verdwijnt deze ook snel weer achter een wolkenband en wat er overblijft is een snijdende wind. Langs de strekdammen is er wat ijsvorming en goed voor wat opnames. Dit maal gebruik ik niet de big stopper, maar kies bewust voor een hoog diafragma getal, waardoor de sluitertijd ook langer is. Hierdoor wordt het golvende en onrustige water rustig en minder afleidend. Ook leuk is het om ijspegels vast te leggen die her en der hangen in het riet.

Tja; het was erg koud, maar zeker de moeite waard om erop uit te trekken.

Canon EOS 5D MII; FL 24mm; EP 5s; F22.0; ISO100
Nabewerking met Lightroom 4
Omgezet naar B&W met NIK Silver Efex Pro

Canon EOS 5D MII; FL 105mm; EP 1/125s; F5.0; ISO250
Nabewerking met Lightroom 4
Omgezet naar B&W met NIK Silver Efex Pro

One Comment on “Door weer en wind

  1. Deze ijskoude Zwartwit Foto’s vind ik Gaaf….

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: