Ongerepte natuur van Dartmoor

Behalve Cornwall is het National Parc Dartmoor een van onze reisbestemmingen. De eerste camping vinden we in het plaatsje …niet ver van het Parc vandaan. Diezelfde dag nog rijden we naar het natuurgebied voor een eerste verkenning. Al snel zijn we ervan overtuigd dat dit een gebied is waar we wat langer zullen blijven. De volgende dag rijden we naar het gehucht Posttown om vandaar uit een flinke wandeling te maken door het Moor. Als we aankomen is het Informationn Center nog gesloten en ook de enige Inn is nog niet geopend. Wel het plaastelijke winkeltje annex postkantoor is open en daar kunnen we een take away bekertje koffie en zelfs scones kopen. Omdat het miezerd drinken we de koffie en eten we de scones in de camper op.

Niet veel later is het Information Center geopend en kopen we de wandelroute en laten we ons nog wat voorlichten over het gebeid door een van de rangers. Daarna gaan we op pad en het weer is er niet beter op. We krijgen zelfs een flinke hagelbui op onze kop. Ondanks dat is het deel waarin wij wandelen uiterst fotogeniek en knap het weer op. Prachtig mooie wolken partijen maken het beeld helemaal af. Bij het fotograferen gebruik om de wolken wat meer te benadrukken de grijsverloopfilters van Lee. Verder pas ik de HDR techniek toe; 3 opnames achter elkaar met 3 verschillende sluitertijd.

180413-dartmoor-01

Canon EOS 5DMII, FL105mm, ET1/125s, F16, ISO400 + ND 0,6 softgrad filter
Nabewerking in Lightroom

180413-dartmoor-02

Canon EOS 5DMII, FL24mm, ET1/125s, F11, ISO250 + HDR opname
Nabewerking in Lightroom + Photomatix Pro

180413-dartmoor-03

Canon EOS 5DMII, FL17mm, ET1/320s, F14, ISO320 – HDR opname
Nabewerking in Lightroom + Photomatix Pro

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: