Spelen met pre-sets

Als je in RAW fotografeert, dan ontkom je er praktisch niet aan om thuis op de pc de foto iets te verbeteren. Gelukkig maakt het RAW bestand het mogelijk om praktisch alle instellingen te beïnvloeden. In een flink aantal gevallen maak ik gebruik van de zogenaamde pre-sets van, in dit geval NIK software. Pre-sets zijn in feite een aantal opgeslagen handelingen die je op een foto kunt toepassen. NIK heeft een groot scala aan pre-sets ontwikkeld op het gebied van, zoals ik het noem; beeldverbetering en beeldbewerking. Het mooie van deze pre-sets is dat je het effect van de pre-set zelf ook nog kan aanpassen. Zelf gebruik ik vaak een van de pre-sets uit de serie Color-Efex. Wat ik probeer met de pre-sets is om de kleuren en het contrast van een foto wat extra aan te zetten, maar wel zo dat het niet overdreven is. Een voorbeeld van het gebruik van een pre-set uit de Color-Efex serie zie je hieronder.

20130817-leersumseveld-landschap-8

Canon EOS 5D MIII – Fl 17mm – Et 0.600s – F20.0 – ISO 100
In Lightroom omgezet van Raw naar Jpg

20130817-leersumseveld-landschap-9

Canon EOS 5D MIII – Fl 17mm – Et 0.600s – F20.0 – ISO 100
In Lightroom omgezet van Raw naar Jpg
Kleur en contrast verhoogd met Color Efex van NIK software

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: