Kring om de zon

Een kring om de zon, daar treuren vrouwen en kinderen om

Volgens deze gezegde en anderen gezegdes is de kring om de zon een voorbode voor slecht weer. Vissersvrouwen vreesden ooit, bij het zien van de kring om de zon, het ergste voor hun dierbaren op zee. Het was voor hun tenslotte een voorbode voor zware storm op zee met alle gevolgen van dien. Of de kring om de zon inderdaad leidt tot rampspoed valt te bezien. Feit is wel dat dit verschijnsel een voorbode is voor een weersverandering.

klik op de afbeelding om een grotere weergave te kunnen bekijken

Beeldvullend

Hoe dan ook; tijdens onze wandeling door de duinen en het strand rond De Hors op Texel, ontstond er een enorme kring zichtbaar rond de zon. Deze was zo groot dat ik het verschijnsel nog maar net met mijn beschikbare lens (24-105 mm) in beeld kon krijgen. Naast de omvang was de kring, inclusief de kleuren, ook erg duidelijk zichtbaar. Van dit fenomeen konden wij nog een tijd lang genieten totdat het uiteindelijk oploste. Ons restte nog een flinke wandeling over de enorme zandvlakte en door de prachtige duinen van De Hors.

3 reacties op “Kring om de zon

  1. Dank je wel Martijna en ja, gelukkig kon ik dit fenomeen ook opslaan op een geheugenkaart van de camera en niet alleen op het geheugen in het brein.

  2. Zo zie je deze kring zelden, zo enorm groot. Geluk dat je de camera bij je had tijdens de wandeling. Mooi vastgelegd. !

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s