De Nederlandse molen

Droge voeten

Een belangrijk deel van Nederland ligt lager dan de zeespiegel. Dijken beschermen ons tegen de invloeden van zee, zoals overstromingen. Dijken zorgen er ook voor dat het water niet in lager gelegen delen loopt. Maar dat niet alleen. Al eeuwenlang worden in Nederland ook windmolens ingezet om er voor te zorgen dat wij droge voeten houden. Veel molens zijn in de loop der tijden door gemalen overbodig geworden. Gelukkig zijn velen van hen behouden voor nakomende generaties en zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap.

Als Nederlands landschapsfotograaf is het daarom niet helemaal onlogisch dat ik een voorliefde heb voor dát kenmerkende landschap. Gelukkig ben ik daarin niet de enige. Gelukkig, want zolang de molen wordt gefotografeerd zal deze ook blijven bestaan. Overigens is dit een puur persoonlijke opvatting 😉 Hoe dan ook; ik deel graag ook mijn molenfoto’s met je…

Hieronder vind je een overzicht van de door mij gefotografeerde molens. Meer foto’s per molen vind je op de desbetreffende pagina.

Klik op een afbeelding om de grote versie en informatie weer te geven

4 reacties op “De Nederlandse molen

  1. Ja, Nederland zonder molens is gelukkig ondenkbaar. Ondenkbaar, want zonder de molens was het wel erg nat geweest in ons ‘kikkerland’. Ik ben in ieder geval blij dat er nog veel zijn. Werkend of niet, zij zijn in ieder geval buitengewoon de moeite van het fotograferen waard.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s