Weekend weg

Zo af en toe boeken Joske en ik ergens in Nederland een hotel om er even uit te zijn. Voor dit weekend kozen we voor hotel Boschoord in Oisterwijk. Eigenlijk wilden, willen we al een tijd, logeren in hotel Meneer van Eijck, niet ver van Boschoord vandaan. Helaas is dat hotel vaak en snel volgeboekt. Maar…Boschoord is een prima alternatief. Omdat de kamer die wij gereserveerd hadden overboekt is, krijgen we voor dezelfde kamer een luxe kamer. Prima..!

Dit weekend uitje gebruiken we niet alleen om eruit te zijn, maar combineer ik direct met de foto opdracht van Unieboek|Spectrum. We gaan daarom vroeg op pad en arriveren na een klein uur rijden in uitspanning De Bockenreijder. We treffen het, want men gaat net open. Helaas te vroeg nog voor fietsers, maar daarom smaakt de koffie niet minder. Ook de Bockenreijder moet voor de opdrachtgever op de plaat. Na de fotoshoot en de koffie rijden we naar nog een aantal plekken waar foto’s gemaakt moeten worden. Een van die (aangename) locaties is cafe Vingerhoeds vlakbij Oirschot. Behalve de lunch, post ik een tijdje langs het fietspad in de hoop dat er fietsers voorbij rijden die ik kan vastleggen. Die fietsers komen er inderdaad. Een clubje van 2 dames en 2 heren zie ik na enig wachten in de verte aankomen. Helaas slaan zij af voordat zij mij passeren, maar gelukkig doen zij dit om ook het cafe te bezoeken. Ik trek de stoute schoenen aan en vraag of zij voor de foto een keertje voorbij het cafe willen rijden. En zo geschiedde.

In de loop van de middag melden we ons bij de receptiebalie van hotel Boschoord en krijgen de sleutel van onze luxe kamer. De rest van de namiddag en avond besteden we door een wandeling te maken langs het ven tegenover het hotel en heerlijk te dineren in het hotel.

De volgende ochtend sta ik voor dag en dauw op en hoop op een mooie zonsopkomst boven het ven. Mijn geluk kan ik niet op als ik zie dat er een mooie neveldeken over het water ligt, nog mooier wordt het door de zonsopkomst kleuren. Helaas werkt een lange sluitertijd in combinatie met de zelfontspanner van de camera niet en zijn de meeste foto’s onscherp?! Gelukkig kom ik er achter voordat ik weer naar het hotel loop en maak van de laatste ochtendnevel foto’s zonder de zelfontspanner. Balen natuurlijk, maar ik heb wel kunnen genieten en weer wat bijgeleerd.

Die dag huren we fietsen van het hotel en rijden een route waar ik de nodige foto’s maak, waaronder enkele van ons zelf in actie. Na een lange tocht komen we moe maar voldaan, zoals dat heet, aan in het hotel en is het tijd om naar huis te rijden. Wat een heerlijk weekend was dit weer!

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: