kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael staat ook langs een van de fietsroutes van Ontrack en is tevens het object dat gefotografeerd moet worden voor de fietsgidsen. Vandaag kies ik er voor om naar het plaatsje Rosendael in de buurt van Arnhem te rijden. Als ik er arriveer herken ik de plaats en de omgeving. Joske en ik zijn hier al eens gestart met een wandeling en volgens mij ook een fietstocht. Het kasteel is al imposant, het landgoed waarop het staat is zeker zo mooi.

Om in de tuinen en in het park te mogen komen moet er eerst entree betaald worden. Afgezien dat het geen groot bedrag is, heb ik het er wel voor over om in de prachtige omgeving rond te lopen. Voor de ingang van het kasteel staat een fraaie witte en snelle auto met bruidsboeket erop. Ja, ik kan me voorstellen dat dit een gewilde locatie is voor bruidsreportages. Toch hoop ik dat de auto verdwijnt want voor mijn doeleinde ontsiert de auto mijn beeld. Daarom besluit ik eerst een kop koffie te drinken in het restaurant in de voormalige Orangerie.

Niet veel later loop ik door het park en kom ik het bruidspaar en de fotograaf tegen. Heel even kijk ik een beetje de kunst af. Het kasteel en de bijgebouwen zijn zeker fotogeniek, maar er is geen fietser te bekennen, dus moet de opdrachtgever het doen met foto’s zonder fietsers. Verder dan het kasteel kom ik ook niet vandaag, dus een wat magere opbrengst.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s