Botshol in de vroegte

Ondanks dat ik in Vinkeveen werk, van het natuurgebied Botshol gehoord heb, ben ik er tot nu toe slechts één maal eerder geweest. Vanmorgen was het dus de tweede maal en opnieuw heb ik me verbaasd over de schoonheid van dit gebied rond de Vinkeveenseplassen. Maar, ook dit maal ben ik niet verder op het wandelpad gekomen, dat uiteindelijk helemaal rond gaat, dan de plek waar je vrij zicht hebt op het water en precies in de baan van de zonsopkomst. Om overigens de juiste plek te bepalen waar, in dit geval de zon opkomt, maak ik gebruik van een geweldige site genaamd The Photographers Ephimeris. een site die gebruik maakt van Google Earth waarop je waar dan ook op de wereld exact per dag kunt zien waar de zon en de maan opkomen en ondergaan. Een ideaal hulpmiddel om de juiste plaats te bepalen.

Canon 5DMII-24mm-1/80s-f14.0-ISO400

Helaas was de zonsopkomst vanmorgen niet zo spectaculair en was er ook geen ochtendnevel waar ik op had gehoopt. Onderweg terug naar de auto kon ik wel een mooie overzichtsfoto maken met de maan nog aan de hemel.

tekst

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s