Herfstkleuren

Tja, dan ben je zo druk met het fotograferen in Kinderdijk, mis je bijna de schitterende herfstkleur in het bos. Daarom vanmorgen ervoor gekozen om naar Lage Vuursche te rijden. Jammer dat de zon zich niet zien, want dat hadden de kleuren nog meer tot hun recht gekomen. Maar ondanks dat kon ik toch net even genieten van de kleurenpracht. Bij het fotograferen van lanen zoals op de (HDR) foto’s hieronder, probeer ik altijd iets van mensen en/of dieren erin vast te leggen. In mijn beleving maakt dat de foto net iets levendiger.

Canon 5DMII – 96mm – 1/60s (-1,+,+1) – f14,0 – ISO100

Beukenlanen

Canon 5DMII – 200mm – 1/4s (-1,+,+1) – f8,0 – ISO100

De foto hieronder is van een kleverige koraalzwam, een door zijn kleur en vorm erg fotogenieke fungus. Ondanks dat een paddestoel een geduldig object is, vind ik het iedere keer toch wel weer een hele kunst om ze er fraai op te zetten. Dit maal heb ik bewust gebruik gemaakt van de lichtinval door het bladeren dek achter de paddestoel, waardoor de lichte vlekken ontstaan. Wat mij betreft hadden het er meer mogen zijn, maar ja, je kunt niet alles hebben. De foto is genomen met het toestel liggend op een rijstzak.

Canon 5DMII – 100mm (macro) – 1/2 s – f11.0 – ISO400

One Comment on “Herfstkleuren

  1. Heerlijk om met de Herfst zulke mooie foto’s te kunnen maken van de mooi getooide bomen en op de grond van die prachtig gekleurde paddenstoelen en zwammen…..

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s