Molens in het donker

Wat is het toch dat ik met molens heb?

Onderstaande foto is die van een van de molens aan een kanaal bij Groot Ammers. De foto daar weer onder en hoe kan het ook anders, die van een aantal molens van Kinderdijk. De foto’s zijn op twee verschillende ochtenden gemaakt, maar wel omstreeks hetzelfde tijdstip. Het fraaie aan dit tijdstip is dat het nog nagenoeg donker is, maar het aan de horizon heel voorzichtig begint te gloren. Door het weinige licht is de sluitertijd lang en levert daardoor een blauwe foto op. Dit specifieke moment, ook wel het blauwe uurtje genoemd duurt over het algemeen maar enkele minuten. Het wordt snel licht, maar daardoor de foto’s warmer. Zodra de zon aan de horizon verschijnt, is het na enkele minuten over met het ‘mooie’  licht en kun je jouw spullen weer inpakken.

Op de foto hieronder wordt het licht van een brandende lantaarn in de verte, door de lange sluitertijd, tot een soort schijnwerper die daarmee een bijdrage levert aan het ochtendgloren.

Canon 5DMII – 17mm – 30s – f 6.3 – ISO400

Onderstaande foto is genomen vlak voordat de zon opkomt. Ik werd getrokken door de maan en enkele sterren die door de heldere hemel nog goed zichtbaar waren, terwijl tegelijkertijd de opkomende zon de horizon begint te kleuren. Een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats staan!

Canon 5DMII – 20mm – 30s – f 11.0 – ISO100

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s