Lekdijk experiment met Lee

Gisteren ontving ik de adapter, de filterhouder en …..de big stopper filter van Lee Filters. De big stopper is een filter die zo donker is gemaakt waardoor er nog maar weinig licht doorheen wordt gelaten. Ofwel; het filter blokkeert het licht met 10 stops. Hierdoor is een veel langere sluitertijd nodig om een beeld te krijgen en alles wat beweegt wordt daardoor vervaagd. Zo veranderen golven rondom wat stenen, zoals op de foto hieronder, in een soort nevel. Het werken met de big stopper geeft daarom een speciaal effect aan foto’s.
Uiteraard kon ik niet wachten om het filter uit te proberen en reed daarvoor vanmiddag naar de Lek bij het veer naar Culemborg. Het stromende water van de Lek geeft voldoende beweging om het effect van de big stopper goed te zien. Helaas vergat ik een foto te maken van de stenen in het water zonder het filter, zodat je het verschil goed kunt zien. Bij een volgende gelegenheid zal ik hier zeker rekening mee houden.

lekdijk - bigstopper

Canon 5DMII – 50mm – 45s – f14.0 – ISO100

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: