Onderweg naar het werk

Als ik naar mijn werk in Vinkeveen rijd, kan ik via de A2 maar ook via een binnendoor weg. Als ik vermoed dat het een bijzondere ochtend wordt voor fotografie, neem ik niet alleen de binnendoor weg, maar ook mijn camera mee van huis. Vanmorgen was zo’n ochtend. Volle maan, vrieskoud en dus kans op ochtendnevel. De ochtendnevel bleef uit, maar de maan was rond en helder. Door het fotograferen met de big stopper heb ik ook de bulb instelling van mijn camera ontdekt. Deze stand, waarbij je de duur van de sluitertijd zelf bepaald, heb je nodig met de big stopper om meer tijd te kunnen belichten dan de maximaal 30 seconde van je toestel.
Bij het fotograferen  van bijvoorbeeld de molens van Kinderdijk in de vroege ochtend was het me al opgevallen dat de maximale sluitertijd van 30 seconden, een diafragma 20 tot 22 en ISO100, te donkere foto’s oplevert. Door de bulb stand kon ik vanmorgen experimenteren met verschillende sluitertijden, met de foto’s hieronder als resultaat.

op weg naar het werk

Canon 5DMII – 17mm – 69s – f11.0 – ISO320, genomen vanaf statief m.g.m. van een draadloze ontspan knop

Onderstaande foto is na bewerkt met Color Efex Pro van NIK software.

op weg naar het werk

Canon 5DMII – 17mm – 89s – f13.0 – ISO250. Genomen vanaf statief m.g.m. van een draadloze ontspan knop.

One Comment on “Onderweg naar het werk

  1. Heerlijk als je zo alles kan uitproberen , en elke keer weer een verrassing hoe het er uit ziet…..

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: