Langs de Waal bij Vuren

Gisterenavond zocht ik op de site van The Photographers Ephemeris naar een geschikte plek, niet ver van huis, voor het maken van opnames van de zonsopkomst. Daarbij stuitte ik op een plekje aan de uiterwaarden langs de Waal precies tegenover de ingang van Fort Vuren. Een plek waar je direct langs de Waaldijk de auto kunt parkeren, waar je een flink eind legaal kunt struinen door de uiterwaarden en waarvandaan je in het vaarseizoen de oversteek kunt maken naar Slot Loevesteijn aan de overkant van de Waal. Bovendien vandaag een mooie plek om de zon zien opkomen boven de Waal. Zo stapte ik vanmorgen in alle vroegte uit op het bewuste parkeerplaatsje langs de Waaldijk. Het was nog donker maar Slot Loevesteijn aan de overkant werd licht opgelicht door schijnwerpers. Helaas is men er op dit moment druk aan het bouwen en renoveren. De bouwer heeft daarom een flinke groene keet gebouwd, precies in het zicht van het slot. Bovendien brandt er een felle bouwlamp die het maken van opnames van het slot niet echt aantrekkelijk maakt. Maar goed, ik kwam niet voor het slot, maar voor de zonsopkomst en om nog wat foto’s te maken met de big stopper van Lee. Ondanks het vroege uur en de kou, heb ik wel genoten en ben flink aan mijn trekken gekomen.

Canon 5D MII - 70mm - 38.0s - f22.0 - ISO100 - nabewerking met Color Efex van NIK

Canon 5D MII – 70mm – 38.0s – f22.0 – ISO100 – nabewerking met Color Efex van NIK

Op de opname hierboven wordt Slot Loevesteijn door de opkomende zon beschenen

Canon 5DMII - 17mm - 1/6s - f22.0 - ISO100

Canon 5DMII – 17mm – 1/6s – f22.0 – ISO100

Opname boven is gemaakt zonder de big stopper genomen, de opname hieronder genomen met het filter.

Canon 5DMII - 17mm - 120.0s - f13.0 - ISO100 - big stopper

Canon 5DMII – 17mm – 120.0s – f13.0 – ISO100 – big stopper

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: