Opnieuw naar Sri Lanka

Vandaag vlieg ik naar Sri Lanka om daar een training project voor te bereiden dat vanaf 5 februari a.s. van start zal gaan. Het is niet de eerste keer dat ik daar als bestuurslid van Stichting Medi-Aid naartoe ga en hoop ook zeker niet dat het de laatste maal is.

Stichting Medi-Aid is een kleine hulpverleningsorganisatie die op tweeërlei wijzen ondersteuning biedt aan hen in Sri Lanka die dat op dat moment nodig hebben. Wij richten ons daarbij op de gezondheidszorg en op de ouderenzorg in het bijzonder. De wijze waarop wij ondersteuning bieden is zowel materiële als immateriële ondersteuning. Zo organiseren en verschepen wij medisch, paramedisch en verpleegkundige materiaal, zoals ziekenhuisbedden, rolstoelen etc. Dit materiaal is bestemd voor de kleine locale homes voor elders, verpleeghuizen en ziekenhuizen.

De andere wijze van ondersteuning is het uitvoeren van een scholingsproject in samenwerking met een Srilankaans home for elders in Negombo en met dit project ben ik samen met een collega belast. Meer over Medi-Aid vind je op de website.

’s werelds grootste passagiersvliegtuig

Vandaag dus en voor mij al weer de 6e maal, vlieg ik naar Sri Lanka en heb dit maal het genoegen om te mogen vliegen met ’s werelds grootste passagiersvliegtuig, de Airbus A380-800. Dit toestel van Air Emirates vliegt mij en nog vele vele ander passagiers van Amsterdam naar Dubai. Daar stap ik over op een kleiner toestel om het laatste stuk naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, te vliegen.

Afgezien van een relatief korte vertraging arriveer ik een kleine 16 uur later op het vliegveld van Colombo. In de aankomsthal staat Channa op me te wachten en eenmaal buiten ben ik snel vergeten dat het koud was in Nederland toen ik vertrok.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: