Leren en werken

Niet lang nadat ik door Channa ben ontvangen op het vliegveld van Colombo arriveren we op het logeeradres in Ethukala, Negombo waar ik en de andere trainers zullen logeren gedurende de uitvoering van het trainingsprogramma.

Het programma duurt in totaal 10 weken en ieder 2 weken komt een duo van Nederlandse trainers naar Sri Lanka. De trainers bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, een ergotherapeut, een fysiotherapeut en een psycholoog. Zij brengen een groep van 24 kansarme jongedames de basis bij op het gebied van de ouderenzorg. Deze groep gaat daarna op basis van een arbeidsovereenkomst in een Elders Home; The Nightingale Nursing Center aan de slag. Daar krijgen zij naast het opdoen van praktijkervaring tevens iedere dag enkel uren les als een vervolg op het Nederlandse basisprogramma. Gedurende die periode verdienen zij ook salaris. Aan het einde van dat jaar krijgt de deelnemer een certificaat en de mogelijkheid om nogmaals een jaar ‘bij te tekenen’.

Op deze manier draagt Medi-Aid haar steentje bij aan zowel een beter toekomstperspectief van jonge kansarme Srilankanen, als aan de optimalisering van de ouderenzorg in Sri Lanka.

Mijn taak als bestuurslid van Medi-Aid is om als een soort kwartiermaker zorg te dragen dat alles gereed is voordat het eerste duo trainers arriveert. Het is niet de eerste keer dat ik in Sri Lanka ben, dus ken er al aardig wat mensen en ook de weg.

een oude vrouw geniet met haar zon op het strand van de ondergaande zon, een passend beeld bij het werk van Medi-Aid.

een oude vrouw geniet met haar zon op het strand van de ondergaande zon, een passend beeld bij het werk van Medi-Aid.

Bovenstaande foto maakte ik op het strand van Negombo op de zogenaamde local aria, de plek op het strand waar de lokale bevolking vooral in het weekend massaal is om te genieten. Het is de plek op het strand waar ik het liefste ben ’s avonds.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: