Boeddhistische Tempel

Vanmorgen heb ik geen afspraken en bezoek daarom samen met Sampath de houseboy, een mooie Boeddhistische tempel vlakbij Negombo. Een bezoek aan een Boeddhistische tempel hoort nu eenmaal bij een bezoek aan Sri Lanka. Natuurlijk is het ook zeer de moeite waard om een Hindoe tempel te bezoeken. Maar….mijn voorkeur gaat uit naar een Boeddhistische tempel vanwege de rust die daar niet alleen heerst, maar vooral ook de rust die daarvan uit gaat.

Deze tempel wordt binnenin op dit moment gerestaureerd en ook  dat is interessant om te zien. Het schilderen van de beelden en afbeeldingen gebeurd nog steeds met verf die op de oorspronkelijke wijze wordt gemaakt. Of te wel; alleen natuurlijke grondstoffen worden gebruikt. Een afbeelding op de wand is de basis voor het herstellen of opnieuw opbouwen van een beeld.

Een bijzonderheid van deze tempel is wel dat men om de stupa een toren heeft gebouwd in plaats van de stupa zichtbaar te plaatsen op het tempelterrein.

tempel

een tekening op de wand is de basis voor het (her)bouwen van een beeld

tempel

de verf wordt nog op traditionele wijze samengesteld

 

tempel

bij deze Boeddhistische tempel is om de stupa een toren gebouwd

One Comment on “Boeddhistische Tempel

  1. Wat mooi dat ze weer de oorspronkelijke afbeeldingen en kleuren willen herstellen , zo ook erg jammer zijn dat dat zou verdwijnen….

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: