Olifantenweeshuis

Gisteren is de eerste groep trainers uit Nederland aangekomen en heb ik na een week alleen te zijn geweest, nu gezelschap van Heidi en Wendela. Heidi is een directe collega van mij en Wendy een verpleegkundige uit een van de instellingen waarvoor wij allen werken.

Zij gaan vanaf dinsdag de 5e februari a.s. starten met de training Train the Trainer aan een kleine groep deelnemers. Deze deelnemers moeten, wanneer wij weer weg zijn in april van dit jaar, zorg dragen voor de continuïteit in het leren in de praktijk; het Nightingale Nursing Center.

Heidi is voor de tweede maal in Sri Lanka, maar voor Wendela is dit haar eerste maal en dan is een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawala bijna een vanzelfsprekendheid.

Vroeg in de morgen vertrekken we naar Pinnawala om op tijd te zijn voor het voeden en het baden van de olifanten in de rivier. Met name dit laatste is erg leuk om te zien en erg spectaculair. Spectaculair omdat de kudde van rond de 45 olifanten door een smal straatje naar beneden loopt om de rivier in te gaan.

Na een uurtje of wat moeten de dieren het water weer verlaten van hun Mahuds, oppassers en dat gaat niet altijd van een leien dakje….tja, grote olifanten zijn ook soms net kleine kinderen.

pinnewala sri lanka 2013

olifanten uit het olifantenweeshuis badderen in de rivier

 

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: