Brightons’ twee pieren

De ooit zo chique badplaats Brighton aan de zuid Engelse kust heeft 2 pieren. De ‘hoofd pier’ is in 1823 gebouwd als aanlegsteiger van passagiersschepen. Daarna werd het een promenade en nog weer later werd een groot attractiepark, zoals het heden ten dage nog steeds is. Niet ver van deze pier ligt de zogenaamde West Pier en is gebouwd in 1866. Deze pier heeft jarenlang dienst gedaan als podium voor muzikanten en er werd in de loop der jaren een concertzaal op gebouwd. In 2002 werd de West pier door een zware storm voor een deel vernield en in 2003 brak er brand uit. In 2004 bleef er na een storm niet veel meer over dan een skelet en dat ligt, als een soort monument, nog steeds voor de kust van de badplaats.

Beide pieren zijn veel gefotografeerd objecten en met name de West pier is op veel foto’s te vinden. Ondanks dat, wilde ik beide pieren zelf ook vastleggen en deed dit met gebruikmaking van de bigstopper filter van Lee. Door de lange sluitertijd zijn de golven en de zee op de foto veranderd in een soort groen grijze ijsvlakte. Zoals ik al eerder schreef: het resultaat van een lange sluitertijd is een kwestie van smaak en over smaken valt niet te twisten!

080513-pier-01

Canon EOS 5DMII, FL40mm, EP25s, F20, ISO100 + Lee big stopper filter
nabewerking met Lightroom 4

080513-pier-02

Canon EOS 5DMII, Fl17mm, EP15s, F18, ISO100
nabewerking in Lightroom 4

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: