Een mooie vroege ochtend….

Door middel van het programma The Photographers Ephimeris weet ik waar ter wereld ook de zon en de maan opkomen deze ook weer ondergaan. Een buitengewoon fijn en nauwkeurig programma, waardoor je precies weet waar je moet staan voor de mooiste beelden. Zo ook vandaag. Mijn zinnen had ik gezet op de Broekmolen vlakbij Streefkerk en programma gaf aan dat de zon op een gunstige plek op zou komen. Niet alleen de plaats van de zonsopkomst wordt aangegeven, maar ook hoe laat.

Voor dag en dauw reed ik naar de molen en kwam er ruim op tijd aan. Het was licht bewolkt en tot mijn grote vreugde ontstond er boven het water waar de molen langs staat, een mooie neveldeken. Voor mij de ingrediënten voor mooie opnames.

250513-molen-streefkerk-01

Canon EOS 5D MIII, FL65mm, ET1/100s, F14, ISO320
nabewerking in Lightroom 5

250513-molen-streefkerk-02

Canon EOS 5D MIII, FL60mm, ET1/100s, F18, ISO400
nabewerking in Lightroom 5 + NIK Color Efex Pro

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: