Het effect van een grijsfilter

Sinds kort heb ik mijn Lee filter set uitgebreid met 3 ND (Natural Density) grijs filters. In tegenstelling tot de grijs  verloop filters, zijn deze filters helemaal getint. Deze filters, die er in vier grijstinten zijn, zorgen ervoor dat de belichtingstijd wordt verlegd. Zo zorgt de ND0,6 voor een onderbelichting van 2 stops, de ND0.9 3 stops en de ND 1,25 zorgt voor 4 stops onderbelichting. Door gebruik te maken van deze filters worden bewegingen vervaagd, zonder dat zij invloed hebben op de kleuren. De Big Stopper van Lee, die voor een onderbelichting zorgt van 10 stops, geeft een blauwe kleur aan de foto.

Om al vast wat kennis te maken met het effect van deze filters, heb ik vandaag aan de Lek bij Culemborg opnames gemaakt en ik ben in het geheel niet ontevreden! Het gebruik van de ND grijsfilters heb ik gecombineerd met het gebruik van de ND Grad grijsverloop filters, om zo meer diepte / contrast te geven aan de wolkenpartijen.

120613-lek-veer-02

Canon EOS 5D MIII, FL17mm, ET11s, F22, ISO250 + Lee ND 0,6 + ND o,6 hard grad
nabewerking in Lightroom 5

120613-lek-clmbrg

Canon EOS 5D MIII, FL17mm, ET11s, F13, ISO200 + Lee ND 0,6 + ND 0,6 hard grad
nabewerking in Lightroom 5

120613-lek-clmbrg-02

Canon EOS 5D MIII, FL17mm, ET4s, F22, ISO100 + Lee ND 0,6 + Lee ND 0,9 hard grad
nabewerking in Lightroom 5

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: