Nabewerking met pre-sets

Foto’s kunnen net dat beetje meer krijgen door gebruik te maken van zogenaamde presets. Een preset kun je zien als een vastgesteld fotobewerkingsrecept, waarin één of meerdere waarden van de bewerkingsmogelijkheden zijn opgeslagen. Presets op het gebied van fotobewerking zijn er voldoende te vinden op internet. Zelf gebruik ik die van NIK software en zijn als plugin gekoppeld aan mijn fotobewerkingsprogramma Lightroom.

De werking is simpel. Eerst selecteer je een foto en zoek je een fotobewerking uit het scala dat NIK te bieden heeft. In een klik op de knop wordt de bewerking toegepast op je foto. Het mooie van presets is dat je deze bewerking ook nog naar je eigen voorkeur kan instellen. Op deze manier wordt een foto dus een beetje van …. en een beetje van jezelf! De preset die ik kies is helemaal afhankelijk van de foto. Soms is het genoeg om de foto iets meer kleur te geven en soms is omzetting naar zwartwit juist weer het mooist. Hieronder 2 foto’s waarvan de bovenste het origineel is en de tweede waarbij een fotobewerking heeft plaatsgevonden door gebruikmaking van een preset.

160613-lek-fort-02

Canon EOS 5D MIII, FL24mm, ET15s, F14, ISO100
nabewerking in Lightroom 5

160613-lek-fort-01

Canon EOS 5D MIII, FL100mm, ET1/250s, F4.5, ISO100
nabewerking in Lightroom 5 +NIK Color Efex pro

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: