Bloemenpracht…

Vandaag heel even naar de uiterwaarden van de Lek gereden nabij Everdingen. Daar is een veld vol met wilde bloemen en bloemen zijn dankbare objecten voor macro fotografie. tenminste als het niet te hard waait en waaien doet het op het moment dat ik wil fotograferen. Toch weet ik een enkele bloem vast te leggen, waarbij ik fotografeer door blaadjes die ik samengevoeuwen bij elkaar houd. Op die manier heb ik zelf een kader gecreëerd. Omdat ik de blaadjes vlakbij de lens houd, ontstaat er  een mooie groen getinte waas in de foto. Het is een trucje om een bloem wat te laten zweven in de foto. Helaas gooit harde wind en regen roet in de verdere uitvoer van mijn experiment.

170613-bloem-01

Canon EOS 5D MIII, FL100mm, ET1/250s, F4.5, ISO100
nabewerking in Lightroom 5
Gele dovenetel

170613-bloem-02

Canon EOS 5D MIII, FL100mm, ET1/200s, F4.5, ISO100
nabewerking in Lightroom 5

Koekoeksbloem

170613-bloem-03

Canon EOS 5D MIII, FL190mm, ET1/640s, F5.6, ISO100
nabewerking in Lightroom 5

Margriet

One Comment on “Bloemenpracht…

  1. Ook dit vind ik schitterende opnames , heerlijk hé om wilde bloemen te fotograferen….

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: