Super maan

Eens in de zoveel jaar mag onze maan zich een nacht supermaan noemen. Supermaan omdat hij dan niet alleen vol is, maar ook de afstand tot de aarde is dan het kleinst. Toevallig had ik het in het nieuws gehoord en toevallig keek die avond naar buiten en hoopte een glimp op te vangen. Tot mijn verbazing was het juist op dat moment de hemel wolken loos en was de supermaan mooi te zien. Wel was ik aan de late kant, want de maan lijkt, wanneer hij net opkomt zo wie zo al groter. Maar goed; in allerijl positioneerde ik op zolder mijn statief + schommelkop voor het open raam en bevestigde mijn camera met de 500mm lens erop. Vanaf dat moment kon ik een mooie heldere supermaan vastleggen, niet spectaculair maar wel het oppervlakte van de maan mooi zichtbaar. Niet lang daarna verschenen weer de eerste wolken en maakte ik ook foto’s terwijl de maan zich zich verschool achter de wolken. Door de lange sluitertijd vervaagden de wolken terwijl de maan mooi scherp in beeld bleef. Al met al leverde het beelden op waarover ik best tevreden ben!

Canon EOS 5D MII, FL500mm, EP1/500s, F6.3, ISO 640
nabewerking met Lightroom 5

maan 2206-02

Canon EOS 5D MII, FL500mm, EP1/500s, F6.3, -1.33 stop, ISO 640
nabewerking met Lightroom 5

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: