Met de fotoclub naar de Botshol

Image EXIF Data

  • Date Taken: 29 Jun 2013, 09:07:51
  • Camera: Canon EOS 5D Mark III
  • Focal Length: 17
  • Aperture: f/14
  • ISO: 100
  • Shutter Speed: 1/80 second

Onlangs spraken we met onze fotogroep uit Vinkeveen af om geregeld ergens naartoe te gaan om te fotograferen. Vandaag staat Botshol op het programma. Botshol maakt onderdeel uit van de Vechtplassen en ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is een prachtig natuurgebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. In het landschap herken je de petgaten en legakkers die gevormd zijn door het afgraven van veen. Door intensieve ‘vervening’ zijn grote plassen ontstaan, de Grote Weije en de Kleine Weije. De hoop was gevestigd op een mooie en vooral zichtbare zonsopkomst. Via de website van The Photographers Ephimeris zou die ochtend de zon op een mooie open plek boven het water op komen. Helaas gooide bewolking roet in het eten. Des al niet te min hebben we met een aantal leden van de fotogroep een zinvolle ochtend gehad en zijn er veel foto’s gemaakt. Sinds kort hebben de leden de mogelijkheid om  eigen foto’s op een gemeenschappelijke website, www.mijnalbum.nl,  te zetten. Zo kunnen zij hun werk delen met de andere leden en daarbij kan ook iedereen een reactie bij de foto’s schrijven. Op deze manier leert men ook wat kritisch te kijken naar andermans werk, uiteraard bedoeld om er weer wijzer van de te worden!

Onderstaande foto’s zijn overigens niet van de leden, want ik weet niet of zij het op prijs stellen dat ik hun foto’s gebruik, maar van mijn hand. De bovenste is een HDR opname en de onderste een lange sluitertijd opname. Beide technieken vind ik nog steeds interessant om te hanteren en te verfijnen.

botshol 2906-01

Canon EOS 5D MIII – Fl 17mm – Ep 1/80 – F22.0 – (+1,0,-1) – ISO 100
nabewerking met Photomatix Pro + Lightroom 5

Canon EOS 5D MIII – Fl 17mm – Ep 28sec – F 14.0 – ISO 100 + Lee 10 stops filter
Nabewerking met Lightroom 5

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: