Het paringswiel

Het paringswiel of paringsrad is de specifieke houding van een parend stel libellen of juffers. Is het zo wie zo al lastig om juffers scherp op de foto te krijgen, zonder daarbij de achtergrond al te prominent in beeld te krijgen op de foto, zo maakt het om een parend stel te fotograferen extra lastig.
In dit geval heb ik de Auto Focus (AF) ingeschakeld, het AF punt op spotmeting gezet en de instelling AI servo gekozen. Hierbij heb ik scherp gesteld op het lijf van van een van de juffers. In de AI servo volgt het toestel het punt waarop je hebt scherp gesteld en is dus goed te gebruiken bij alles wat beweegt. Het is wel de kunst om precies op het onderwerp te blijven richten, zeker als je hebt gekozen voor de spotmeting. Je hoeft hierbij maar een fractie naast je object te zitten en de AF zoekt een ander scherpstelpunt op! Daarbij heb ik voor een niet al te hoog diafragma getal gekozen, in de hoop dat beide juffers scherp eruit zouden komen. Volgens mij is dit aardig gelukt bij zowel het stel lantaartjes (bovenste foto) en het stel koraaljuffers (onderste foto).

20130727-uppel-libel-jpg-9

Canon EOS 5D MIII, Fl 100mm, Et 1/200s, F6.3, ISO 400
In Lightroom de opname omgezet van RAW nar JPG bestand

20130816-hapertsevennen-insect-78

Canon EOS 5D MIII, Fl 100mm, Et 1/320s, F7.1, ISO 500
In Lightroom de opname omgezet van RAW nar JPG bestand

One Comment on “Het paringswiel

  1. Wat leuk om dat te zien en er de kans voor had om er prachtige foto,s van te maken …

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: