Leersumseveld, zonnedauw

Image EXIF Data

  • Date Taken: 20 Jul 2013, 05:58:30
  • Camera: Canon EOS 5D Mark III
  • Focal Length: 100
  • Aperture: f/5.6
  • ISO: 500
  • Shutter Speed: 1/20 second

Tijdens een voorverkennings fototocht op het Leersumseveld kwamen wij de kleine zonnedauw tegen. De zonnedauw is lid van de vleesetende planten. Al hoewel het begrip eten hier moet worden uitgelegd door verteren. De zonnedauw produceert namelijk een enzym in de vorm van kleverige druppeltjes rond een uitstulping of draad. Insecten worden door het (dauw) druppeltje aangetrokken en als het insect eenmaal in aanraking is gekomen met de kleverige substantie, is er geen weg meer terug. Langzaam rolt de zonnedauw zijn blad om zijn prooi waarna het verteringsproces begint.

Als ik plat op mijn buik een plantje aan het fotograferen ben, zie ik dat een kleine sprinkhaan gevangen wordt genomen. Het beestje mag van geluk spreken dat ik nu uitgerekend deze zonnedauw fotografeer, want met behulp van een sprietje red ik de sprinkhaan uit zijn levensbedreigende situatie.

zonnedauw

Canon EOS 5D MIII, Fl 100mm, ET 1/20s, F 5.0, ISO 500
In Lightroom 5 het beeld bestand omgezet van RAW naar JPG

One Comment on “Leersumseveld, zonnedauw

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: