Eindelijk …… weer eens nevel

Eindelijk weer eens nevel

Beloofde nevel blijft uit

Een aantal ochtenden achtereen was ik vorige week voor dag en dauw in de natuur. Er was de avond ervoor namelijk mist en nevel voorspeld. Maar ja, een voorspelling is nu eenmaal geen zekerheid. Zo ook de meeste ochtenden dat ik in het donker op weg was naar een fotolocatie. Ondanks dat er onderweg geen mist was betekent niet dat op de fotolocatie ook geen mist zou zijn. Want mist en nevel kunnen tenslotte zeer plaatselijk optreden. Helaas ging de vlieger meerdere malen niet op, of te wel…..geen mist en ook geen nevel op de eindbestemming.

Vogelkijktoren in de mist

Op de ochtend van de 22e september had ik evenwel geluk. De verwachtingen waren opnieuw hoopgevend. Weliswaar had men nu de voorspelling afgezwakt met ‘een kans op….’! Hoe dan ook, opnieuw reed ik in de volgende ochtend in alle vroegte naar een van mijn favoriete fotolocaties; de Lek. Om preciezer te zijn de uiterwaarden tussen Everdingen en Culemborg. Of te wel; de Everdinger- en de Goibeldingerwaard. Net voor het plaatsje Everdingen stop ik langs de Lekdijk. Hier vandaan heb je mooi (over)zicht op een deel van de Everdingerwaard. De aan de overkant van de nevengeul geplaatste vogelkijktoren was nog maar net zichtbaar door de mist. Ook van het landschap waren slechts de contouren zichtbaar. Kortom; een fraai beeld om vast te leggen.

De dijk op de schop

Onderweg naar Culemborg wordt de mist dunner en worden fraaie kleuren zichtbaar boven een mooie laag nevel. Vlak voor Culemborg staat een standbeeld langs de Lekdijk. Het monument, genaamd “De dijk ging op de schop”, verbeeld een meisje en haar moeder met paraplu. Het staat symbool voor bescherming tegen het wassende water. Het standbeeld tekent mooi donker af tegen de kleurende lucht en mistige lucht.

Genieten vanaf de strekdam

Niet veel later sta ik met mijn apparatuur op een van de strekdammen in de Lek. De kleuren in de lucht en de nevel over het water leveren een sprookjesachtig beeld op.

Vanuit de hoogte

Om vanuit een ander perspectief dit moois vast te leggen stuur ik mijn DJI mini 2 de lucht in. Niet al te hoog en vooral niet al te lang. Deze drone is weliswaar een stuk minder luidruchtig als andere drones, maar door kort in de lucht te zijn beperk ik mogelijke overlast tot een minimum.

Omkijken

Natuurlijk speelt het mooie af daar waar de zon opkomt. Althans ……. het is niet onverstandig om zo af en toe ook eens om te kijken. Je voorkomt hierdoor dat je eventuele mooie en interessante beelden mist.

Eén gedachte over “Eindelijk …… weer eens nevel

  1. Het juiste soort neven kan een waar geschenk zijn voor de fotograaf. Jij wist er hier weer prachtig gebruik van te maken Hans.
    Geniet nog verder van je zondag.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s