Sprookjes bomen

Nou ja…..

Sneeuw werkt op ieders verbeelding. Nou ja, bij mij in ieder geval wel. Zo verandert, volgens zeggen, sneeuw de wereld in een sprookjeswereld. Zonder ooit zelf in een echt sprookjeswereld geweest te zijn, stap ik bij sneeuw inderdaad in een andere wereld. Zo ook gisterenochtend toen ik in alle vroegte op het Treekerpunt* de heide op liep. Een echte sneeuwvlokken sneeuwbui zorgde voor een mooie witte deken over de natuur. Voordat ik op pad ging, stond ik even stil en verwonderde mij over de magische werking van sneeuw. Al snel daarna viel mijn oog op de bomen. Een deel van de stam en de takken werden bedekt met een laag sneeuw. Niet alleen zorgde dit voor een prachtig contrast, maar maakte deze bomen tot sprookjesbomen. Nou ja, zo zag ik dat in ieder geval.

Een ree die plots in de witte wereld verschijnt, maakte voor mij het plaatje compleet en geloof ik nog meer in een echte sprookjeswereld ……

Heel soms liggen idylle en realiteit verder van elkaar, zoals op 26 februari ’20 in de Haute Fanges of Hoge Venen België. Toch was het toen ook een plaatje!

Oh ja, helaas was de sneeuw in de omgeving waar ik woon van korte duur. Maar….de winter is nog niet voorbij. Er komen vast nog meer sprookjesmomenten.

* Het Treekerpunt is een parkeerplaats gelegen aan een heidegebied. Dit heidegebied maakt deel uit van Landgoed Den Treek-Henschoten op de Utrechtse Heuvelrug in de Gemeente Leusden.

12 reacties op “Sprookjes bomen

  1. Klopt maar dat is alweer twee winters geleden dat er hier in Madrid vijftig cm sneeuw lag. De eerste dag is het genieten, maar dan……hahahaa!!

  2. het is echt weer de overtreffende trap van schoonheid die jij hebt weten vast te leggen!!

  3. het is echt weer de overtreffende trap van schoonheid die je hebt weten vast te leggen!

  4. Wat een mooie foto’s, inderdaad zo mooi de foto met de ree, Hij staart je in de verte aan! Leuk om vooral bomen ‘vast te leggen’, na de geweldige boom in de Waal.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s