Weg van de Tulpen route

Weg van de Tulpenroute

Een van de kleurrijkste evenementen in Nederland zijn al sinds mensenheugenis de talloze bloeiende bollen- tulpenvelden in de maand april. Een spektakel dat heel veel toeristen en fotografen uit de hele wereld trekt. Van ouds waren het de bollenvelden rond Lisse en Hillegom in Noord Holland met de vermaarde Keukenhof als paradepaardje. Tegenwoordig liggen de kleurige velden ook in het noordelijke deel van Noord Holland en in de polders van Flevoland – Flevopolder en Nood Oostpolder. Op 26 april kiest mijn fotogroepje en ik voor een bezoek aan de Flevopolder.

Er zijn verschillende manieren om te kunnen genieten van al deze pracht. Zo organiseert men bijvoorbeeld in Flevoland de Tulpenroute. Een route die je tegen betaling van 5 euro wandelen, fietsend of met de auto kunt afleggen. Je krijgt dan op een dag van je keuze 2 uur de tijd om de route geheel of gedeeltelijk te volgen. Wij kiezen er echter voor om op eigen houtje de Flevopolder in te trekken; weg van de Tulpenroute.

De locatie waar wij gedurende de ochtend verbleven gezien vanuit de lucht

Wij rijden naar een locatie die ik tijdens een eerdere scouting tocht had gevonden. Een plek omgeven door bollenvelden met verschillende soorten tulpen en dito verschillende kleuren. Een plek ook waar de auto geparkeerd kan worden zonder last te zijn van anderen. Kortom een plek dat praktisch alles te bieden heeft wat de fotograaf nodig heeft. Hier verblijven wij dan ook het grootste deel van onze ochtend. Tijd die wij gebruiken om in alle rust te zoeken naar mooie en andere in het oog springende composities. En….die worden er ruimschoots gevonden. Hoe mooi de Tulpenroute ook mag zijn, wij wisten ons op deze ene locatie mateloos en kosteloos te vermaken…..

Een opname gemaakt met de groothoeklens……

Een plas geeft de mogelijkheid om dubbel te genieten van de tulpen…..

Een dreigende wolkenlucht boven het tulpenveld, goed voor een portie spanning in de opname…

Een ‘buitenbeentje’ fotograferen geeft een extraatje aan de opname

Spelen met lijnen en structuren in de compositie met de drone….

Naar de website van de Tulpenroute Flevoland

2 reacties op “Weg van de Tulpen route

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s