Botshol voor het eerst

Vanmorgen vroeg opgestaan om in de Botshol onder andere HDR opnames te maken van de ochtendnevel. Ochtendnevel ontstaat veelal wanneer het overdag warm is geweest en ’s nachts flink afkoelt. Ondanks het feit dat ik al enige jaren in Vinkeveen werk, ken ik het natuurgebied Botshol alleen van de ‘buitenkant’. Onlangs begreep ik dat er een wandelpad langs loopt en dat was dan ook vanmorgen mijn doel. Op Google Earth meende ik de start gevonden te hebben op dat pad en in werkelijkheid klopte dat ook. Wat niet op Google Earth was aangegeven, was dat het pad een flink stuk was overwoekerd met riet en dat was vanmorgen ook hartstikke nat. Het gevolg was dat ik binnen no time zeik nat was. Niet alleen mijn broek, maar ook mijn shirt. Maar goed, na me een weg gebaand te hebben kwam ik bij een open plek aan en had een mooi uitzicht op het water en wat kleine eilanden. Het beeld was zo als ik me het had voorgesteld: vlak water, mooie gekleurde lucht en flarden ochtendnevel boven het water. Ook de zonsopkomst was mooi, maar kort en heb ik goed weten vast te leggen. Na genoeg foto’s aan het water gemaakt te hebben, baande ik me weer een weg door het natte riet.

Onderweg vond ik nog wat leuke dingen voor de macro, waaronder slakken en een voor mij onbekend insect. Eenmaal weer bij de auto was ik opnieuw kleddernat en heb een tijdje rond gelopen om weer op te drogen. Hoe dan ook, vanmorgen was een welbestede ochtend!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: