Kruishaarderpad

Het Kruishaarderpad is de naam van een van de Klompenpaden wandelroutes met het station Nijkerk als start en finish. Zoals wel vaker voorkomt tijdens wandel- of fietsroutes, hebben we moeite met het vinden van de juiste start. Dit maal slaan we in het begin helemaal de plank mis. We lopen de route namelijk precies tegenovergesteld! Na anderhalve kilometer vinden we het de hoogste tijd om een passant te vragen. Gelukkig weet zij ons in de juiste richting te sturen en nar 3 kilometer gewandeld te hebben, starten we alsnog aan de wandeling.

Na deze valse start is de route verder prima bewegwijzerd en lopen we amper meer verkeerd. De naam van de routereeks, klompenpaden, doet zeker buiten de bebouwde kom zijn naam eer aan. Zo wandelen we geregeld door akkers en langs weilanden, plekken waar je inderdaad beter met klompen aan kunt lopen. Onderweg vinden we een prima rustpunt op een enorm boerenbedrijf. Het rustpunten idee is een initiatief van een adviesbureau en is momenteel ondergebracht in Stichting Rustpunt. Op dit moment zijn er zo’n 375 verschillende rustpunten langs allerlei fiets- en wandelroutes. Meer over Rustpunt kun je HIER lezen. Na het rustpunt is het niet ver meer naar de start in Nijkerk. Het is een aardige tocht, maar wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar.

Reacties zijn gesloten.