Met de fotoclub in Rotterdam

Een tijd geleden kwam een collega (Carolien) van me op het idee of eigenlijk met de vraag of ik er wat voor voelde om samen met een vriendin van haar te gaan fotograferen. Inzet was uiteraard om met elkaar de kunst van het fotograferen nog beter te gaan verstaan. Het idee sprak me wel aan en zo reden we in het voorjaar gedrieën naar Lage Vuursche. Blijkbaar en geheel wederzijds beviel deze gezamenlijke activiteit wel en werd een vervolg afspraak gemaakt. Oorspronkelijk was de bedoeling om naar Haarlem te gaan, maar dat werd op het laatste moment veranderd in Rotterdam. Dit omdat een andere vriendin ook mee wilde en in de buurt van Rotterdam woont. Helaas kon vriendin 1 (Charlotte) toch niet mee.

Vriendin 2 (Margot) ontmoetten we op het afgesproken tijdstip en op de afgesproken plaats. Vooraf was me al in het oor gefluisterd dat Margot een professioneel fotografe is met als specialty…theaterfotografie. Blijkbaar geen onverdienstelijke gelet op het feit dat zij ondanks haar (jonge) leeftijd al ‘gevraagd’ en graag ‘gezien’ wordt in de wereld van het theater en glitter & glamour. Hoe dan ook het is een leuke vlotte jongedame die heel veel van fotografie en alles dat daarmee samenhangt vanaf weet.

Om een lang verhaal kort te houden; we hebben erg genoten tijdens onze photowalk door een klein stukje Rotterdam en van het heerlijke terras aan het water en aan de voet van de ‘Zwaan’ …de Erasmusbrug. Carolien heeft een eigen groep aangemaakt op Facebook en daar voorzien wij elkaars kunnen van feedback. Daarbij hebben de dames mij subtiel laten weten dat er meer bestaat dan HDR opnames en …….zij hebben helemaal gelijk! Vanaf nu maak ik alleen HDR opnames van objecten waarbij het zinvol is….ik heb genoten van deze dag en kijk uit naar de volgende photodate!

Reacties zijn gesloten.