De heide op de Posbank

Al een paar weken houd ik de kleur van de heide ‘in de gaten’. Heel langzaam begint deze namelijk mooi paars te worden en ik kan me de bloei van vorig jaar nog heel goed herinneren. Toen was deze zo ongelooflijk mooi en heb toen ook op verschillende plaatsen opnames gemaakt. Graag zou ik dat nog een keer willen herhalen dit jaar, daarom houd ik de heide al een poosje in de gaten.

Vanmorgen zijn we vroeg naar de Posbank gereden. Vroeg, niet alleen in de hoop grondnevel aan te treffen boven de heide, maar vooral om niet al te lang in de hitte (het wordt ruim 30 graden!) rond te lopen. Als we er aan komen is het nog lekker fris, maar is er geen ochtend nevel te bekennen. De kleur van de heide is al mooi, maar volgens mij is het hoogtepunt pas volgend weekend?!

We volgen de ‘zwarte pijltjes route’ die vooral langs en over de heide gaat. Kiezen voor de Posbank betekent ook kiezen voor een geaccidenteerd terrein. Niet alleen wandelaars kiezen er voor om te klimmen en te dalen, maar de Posbank is ook heel erg geliefd bij de wielrenner. Als we na een paar uur weer bij de auto zijn, is de temperatuur al flink gestegen en komen er heel veel groepen en groepjes tourfietsers aan op het hoogste punt. Het Paviljoen doet goede zaken vandaag!

De dames van onze fotoclub hebben me afgelopen zaterdag de ogen geopend: ‘…..niet alle foto’s moeten HDR foto’s zijn!’ Daarom maak ik vandaag ook heel bewust weer ‘gewone’  opnames van de heide en na enige nabewerking thuis zien ze er niet verkeerd uit!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: