Op pad voor een uitgever

Onlangs ontving ik een e-mail van iemand van een uitgeverij met daarin de vraag of ik foto’s zou willen maken voor een aantal fietsgidsen van Ontrack? Vrijwel direct heb ik daarmee ingestemd, niet wetende wat voor een werk ik me op de hals haalde. Maar goed; ik ben de uitdaging aangegaan. De eerste stap was kiezen uit twee provincies om vervolgens in die provincies weer een aantal fietsroutes te kiezen. Van de provincies koos ik Gelderland en Noord Brabant, omdat Joske en ik daar al vaker gefietst en gewandeld hebben en dus ook al een flink aantal foto’s. Maar men wilde nu ook, terecht, foto’s met daarop fietsers en die moeten dus gemaakt worden.

Zo reed ik afgelopen vrijdag richting Elburg die door fietsroute Veluwetopper wordt doorkruist. Door een bezoek aan de oogarts ’s morgens kon ik helaas niet vroeg op pad. Bovendien reed ik na knooppunt Hoevelaken een enorme file in veroorzaakt door een ongeval met twee vrachtwagens. Het gevolg was dat ik ruim een uur later als gepland in Elburg aankwam. Het licht was toen al niet meer zo. Gelukkig is Elburg een erg leuk plaatsje waar wel heel veel fietsen stonden, maar daarentegen erg weinig in beweging.

Na Elburg reed ik nog naar een aantal andere plaatsen waar de fietsroute langs loopt om zo beelden aan te kunnen leveren van herkenbare plekken. Zo legde ik het kasteel Zwaluwenburg niet ver buiten Elburg vast, schoot wat beelden in het plaatsje Hattem en van de museumboerderij in Bovenstreek. Tot slot kon ik fraaie opnames maken van landgoed Vosbergen niet ver van Heerde. Op zich kon ik prima uit de voeten met de opdracht tot nu toe, alleen zal ik toch een aantal familieleden en vrienden moeten vragen om als fietsmodel op te treden, want de fietsers waren erg schaars vandaag.

Reacties zijn gesloten.