Met de ‘heren’ fotoclub de hei op

Naast de damesfotoclub is er dan gisteren ook een herenfotoclub bij gekomen. Deze twee heren, Frans en Cees, ken ik ook via mijn werk en zijn ook buitengewoon enthousiast bezig met fotografie. Voor deze eerste fotomeeting hebben we gekozen voor de heide bij Huizen en de heren hebben er geen enkel bezwaar om er voor dag en dauw te zijn. Tegen zes uur in de ochtend, aan de horizon gloort het eerste ochtendlicht, parkeer ik mijn auto op de afgesproken parkeerplaats. Net als twee weken geleden hangt er een fraaie ochtendnevel over de heide en voordat deze weg is loop ik de hei op. Na enkele opnames gemaakt te hebben, zie ik de auto van de heren arriveren en kort daarna genieten we gedrieën van de vroege ochtendrust en de prachtige natuur.

De nevel verdwijnt ook vandaag erg snel en het is ook een stuk minder vochtig als twee weken geleden. Vreemd nadat er gisteren zoveel regen is gevallen. Of misschien juist daarom wel? Vandaag ga ik mijn nieuwe grijsverloopfilter uitproberen. Naast de ND Grad 501 (50%) van B+W heb ik nu ook de Grad 0.6 van Tiffen. Deze filter heeft een grijze coating van 60%. De lucht leent zich vandaag meer voor het werken met een dergelijk filter. Deze zouden nu dus meer geaccentueerd tevoorschijn moeten komen op de afbeelding.

Als de zon boven de toppen van de bomen in de verte uitkomt, maak ik weer verschillende opnames met een ster. In de verte zie ik twee Schotse hooglanders staan die prachtig worden belicht door de net opgekomen zon. Snel spoed ik me naar deze mooie dieren. Helaas schuit de zon net achter een wolkenband als ik er aan kom. Ook Cees heeft de kolossen gespot en is snel ter plekke. Hij probeert mooie close-ups te maken, maar op een gegeven moment vindt de dame in kwestie het wel close genoeg. Met een licht dreigende blik (of een nieuwsgierige) blik  loopt het dier in de richting van Cees, die het zekere voor het onzekere kiest.

Ook vandaag is het licht, nadat de zon is opgekomen, al snel niet meer echt geweldig. Desondanks hebben we in een paar uur tijd erg genoten en sluiten we deze fotomeeting af met een cappuccino bij restaurant La Place aan de rand van de Hilversumse heide. Ook deze club spreekt het voornemen uit om vaker met elkaar op fotopad te gaan. En het nieuwe filter….prima!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: