Rondje Land van Heusden en Altena

Gelukkig is het vanmorgen prachtig weer als Joske en ik op pad gaan voor mijn opdrachtgever. Vandaag staat een fietsroute door het Land van Heusden en Altena op het programma. Via Google Earth heb ik de coordinaten opgezocht van plekken die men graag gefotografeerd wil hebben. Ook heb ik al gezien dat er een aantal molens staan en dat is het eerste reisdoel. We gaan vroeg weg en ik hoop nog wat grondnevel vast te kunnen leggen. Als de molens een beetje gunstig staan en er is nevel erom heen, dan prijs ik me zeer gelukkig. Eenmaal op de juiste plek aangekomen, het gehucht Uppel, staan de molens erg gunstig, maar we zijn te laat voor de ochtendnevel en de zonsopkomst. Reden voor mij om morgenochtend hier nog een keer naartoe terug te keren.

Niet veel later arriveren we bij de Uitwijkse molen en het is er schitterend. Het wachten is nu op een aantal fietsers, maar ’s morgens zo vroeg zien we alleen een stel vissers aan het water. Wel komen er 2 wandelaars war we een tijdje mee aan de praat zijn. Het toeval wil dat dit echtpaar zich heel erg inzet voor het behoud van de molens. Zij weten dan ook alles van d molens en zo worden we nog heel wat wijzer die zaterdagochtend.

Nadat er geen fietsers in velden noch wegen te bekennen zijn bij de molens, besluiten we om naar Woudrichem te gaan. Ook daar zien we geen fietsers, omdanks dat het toch prachtig weer is. Ook slot Loevesteijn staat op het lijstje van mijn opdrachtgever en we willen dan ook met het voetveer naar het slot vanuit Woudrichem. Helaas begint de veerman pas vanaf een tijdstip te varen waar wij niet op willen wachten. Er zit daarom niets anders op dan met de auto en via de sluizen naar het slot te rijden. Met het voetveer nog geen 10 minuten, met de auto ruim twintig!

Eenmaal bij Loevesteijn aangekomen moeten we helaas vaststellen dat men een groot deel van de oude kazerne aan het renoveren is. Gelukkig is de B&B al open en kunnen we (eindelijk) aan de koffie. Na de koffie maken we een wandeling om het slot en maken een aantal foto’s. Op weg naar de parkeerplaats vinden we langs de weg een mooie plaats waar we fietsers zouden kunnen fotograferen met op de achtergrond het slot. We besluiten te wachten en dat wordt al snel beloond. Er komen met enige regelmaat groepjes fietsers voorbij en ik heb de foto’s waar mijn opdrachtgever wel tevreden mee zal zijn!

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: