Eindelijk

Eindelijk heb ik dan vanmorgen vroeg die foto’s weten te maken die ik al zo lang wilde maken! Gisteren was ik samen met Joske op fotopad voor de uitgever op de fietsroute in de omgeving van Woudrichem. We waren redelijk bijtijds van huis vertrokken en boven de weilanden hing nog een neveldeken. Daarom besloot ik direct door te rijden naar een te fotograferen punt nabij het gehucht Uppel(!?). Daar staan onder andere de Zandwijkse en de Uitwijkse molen. Op de dijk aangekomen hadden we een fraai zicht op de molens en er was ook nog wat grondnevel. Helaas was de zon al enige tijd op en minder fotogeniek. Maar, ik besloot ter plekke om er de volgende ochtend vroeg opnieuw er naartoe te rijden. En zo geschiedde.

Ongeveer een uur voor zonsopkomst stond ik vanmorgen opnieuw op de dijk bij Uppel. Je moet, als het helder is, wel zo ver voor zonsopkomst ter plekke zijn om te kunnen genieten van het zogenaamde blauwe uurtje. De periode waarop de zon de horizon al doet verlichten, zonder dat deze al aan de horizon staat. Ik was niet voor niets zo vroeg opgestaan, want het waren beelden die ik al zo lang voor ogen had. Een mooie neveldeken omhulde de molens en de lucht kleurde mooi roze blauw.

Vanaf verschillende plekken op en onderaan de dijk maakte ik mijn opnames. Uiteraard ben ik daar op die dijk gebleven om ook de zonsopkomst mee te maken en vast te leggen. En ook dat was spectaculair en mooier kon bijna niet. Goed tien minuten nadat de zon zich voor het eerst die ochtend liet zien aan de kim, was het allemaal voorbij. De nevel loste snel op en het licht niet meer zo geschikt om daar de foto’s te maken. Daarom ben ik nog een klein uur naar de Uitwijkse molen gereden om daar opnieuw wat foto’s te maken.

Gisteren maakte ik namelijk enkele HDR opnames met een grijs verloop filter en die foto’s waren na bewerking niet echt fraai. Reden om vanmorgen dezelfde HDR opnames nog eens te maken, maar nu dan zonder filter. De resultaten…..veel beter!

One Comment on “Eindelijk

  1. Prachtige foto’s van de wipwatermolens aan de Uppelse Steeg! Ik ben er deze week ook een paar keer geweest maar had niet zo veel succes met het licht! Ik blijf proberen (ik woon er niet zo ver vandaan).

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s