Fietsroute ‘Heidebloempje’

Vandaag de keuze gemaakt om de aangewezen locaties langs de fietsroute ‘Heidebloempje’ vast te leggen. Joske gaat ook vandaag weer mee en het weer is goed. We starten bij het kasteel Hoekelum. Vanaf het begin van de oprijlaan tot aan de parkeerplaats hangen er roze en witte ballonnen, blijkbaar als routeaanduiding voor bruiloftsgasten. En inderdaad, voor het kasteel is, ondanks het vroege tijdstip, al flink wat bedrijvigheid. Maar helaas staan er ook nog al wat auto’s geparkeerd voor het kasteel en dat maakt dat mooie idyllische plaatjes maken er niet in zit. we besluiten daarom aan de overkant van de provinciale weg te gaan staan en met de telelens weet ik een aantal voorbij rijdende fietsers vast te leggen met het kasteel op de achtergrond…missie geslaagd!

Na het kasteel rijden we naar de Ginkelse heide en parkeren de auto bij restaurant ‘Juffrouw Tok’. Helaas is het etablissement nog niet geopend, want we hebben flink trek in koffie. We treffen het niet, want bij de schaapskooi aan de rand van de heide staat niet alleen een (Britse) bus geparkeerd, maar is het flink druk met mensen. We maken eruit op dat dit Engelsen zijn die naar de plek zijn gekomen om kennis te maken met de plek waar in de laatste wereldoorlog onder andere hun militaire landgenoten zijn gedropt als onderdeel van de bevrijding van Europa. Op een gegeven moment zien we een groep fietsers aankomen en hopen dat deze voorlangs de schaapskooi zullen rijden. Helaas stoppen ze en stappen af om het monument te bezoeken. Ik trek de stoute schoenen aan en loop naar hen toe. Niet veel later rijdt de groep op mijn verzoek een aantal keer heen en weer voorlangs de schaapskooi! Tja, soms moet je brutaal zijn om de beelden zo neer te zetten zoals je wilt!

Na de Ginkelse heide rijden we naar de laatste locatie van vandaag; het Wekeromsezand bij Wekerom, de Celtic Fields om precies te zijn. Veel later als gepland komen we er aan, want onderweg belanden we in een bijna eindeloze stoet van historische tractoren. Een prachtig gezicht en het oponthoud nemen we daarom zeker voor lief. We sluiten deze dag af met een serie foto’s op het Celtic Fields en keren met een tevreden gevoel terug naar huis.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: