Twee ochtenden Leersumseveld

De natuur, het landschap in de vroege ochtend trekt mij enorm aan. Vooral wanneer een ochtendnevel als een deken over het landschap ligt en de opkomende zon daar doorheen priemt zijn voor mij de mooiste momenten. Maar ja, dat heb je niet voor het zeggen. Het maakt, juist daardoor, fotograferen extra uitdagend. Zo had ik de laatste paar dagen mijn zinnen gezet om in het Leersumseveld die momenten vast te leggen. De eerste ochtend dat ik in het donker in het natuurgebied aankwam had ik al een vermoeden dat het niet dat zou worden wat ik had gehoopt. Reden: veel wind! Wind die nevel geen kans geeft zich te ontwikkelen. Toch ben ik op pad gegaan en naar een van de vennen gelopen. En….niet zonder resultaat! Slechts een paar tellen was de lucht erg fraai en kleurde de zonsopkomst heel klein beetje de lucht. Dit maal geen ochtendnevel, maar zeker niet voor niets vroeg opgestaan.

Ook de volgende ochtend liep ik al weer voor zonsopkomst door het bos naar het open gedeelte van het Leersumseveld en was daarmee natuurlijk in overtreding. Tja, je mag nu eenmaal niet voor zonsopkomst in een natuurgebied zijn…….. Net als gisteren stond er ook vandaag te veel wind voor ochtendnevel. Daarentegen was de lucht wel meer gebroken en kreeg de zon de kans om zijn vroege ochtend stralen te showen. Het duurde slechts een paar tellen, maar genoeg om dit moment te vereeuwigen!

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: