Leuvenum fietsroute

Een tijdje terug al met Karlijn en Wesley afgesproken dat zij een keer zouden figureren op een fietsroute voor mijn foto opdracht. Vandaag was het zo ver. Gekozen hadden we onder andere voor een deel van de Leuvenumroute. Omdat niet iedereen zo vroeg opstaat op zijn vrije dag als ik, parkeer ik rond 09.00 uur mijn auto op een parkeerplaats in Harderwijk. Deze prachtig mooie vissersplaats doen de fietsers aan op deze Leuvenumroute. Ondanks dat ik wel trek heb in een kop koffie, heb ik geen hoop dat er op dit tijdstip van de dag al een restaurant of cafe open is. Maar….gelukkig vergis ik me! In een van de vele drink- en eetgelegenheden langs de stadsmuur is men druk bezig alles in gereedheid te brengen voor de nieuwe dag. Men is nog niet officieel geopend, maar ik kan er wel een kop koffie drinken.

Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk foto’s maken waar fietsen of liever nog fietsers op staan. Maar natuurlijk realiseer ik me ook dat de gemiddelde recreatieve fietser in het weekend niet voor dag en dauw op fietspad gaat. Bovendien is Harderwijk op dit tijdstip nog uitgestorven. Wel een mooie gelegenheid om mooie plaatjes te maken van het fraaie oude centrum en de haven.

Daarna loop ik het centrum in en vind ik een muur aan een soort vijver met allerlei aanplakzaken erop. Het is een leuk object om er wat opname’s van te maken. Net als ik denk klaar te zijn, wordt de pomp in de vijver aangezet en stroomt het water over de rand. Nog leuker om foto’s van te maken.

Na deze fotoshoot wordt het tijd om Karlijn en Wesley te ontmoeten op de afgesproken plek. Daarvoor rijd ik naar Radio Kootwijk, zo’n 40 kilometer rijden van uit Harderwijk.

Later op de dag keren we met zijn drieën terug naar Harderwijk om er de laatste foto’s te maken voor de opdrachtgever. Het idee om hen te vragen als fietsfigurant is erg goed bevallen. De foto’s zijn gelukt en het was ook erg gezellig!

One Comment on “Leuvenum fietsroute

  1. Hoi Hans , wat goed ziet je weblog er uit , maarja kan ook niet anders hé als je zulke mooie foto’s maakt ….
    Die foto van de watervalmuur vind ik zo gaaf….ik hou ook van graffiti en daar doet het me sterk aan denken erg leuk…..
    Groetjes Lenie

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: