Zonsopkomst Kinderdijk

Al een tijd heb ik niet meer de rit naar Kinderdijk gemaakt, dus tijd om er maar weer eens te gaan kijken. De laatste dagen is er geregeld een spectaculaire zonsopkomst geweest. Misschien tref ik het vanmorgen bij de molens? Veel tijd heb ik overigens niet, want ik moet aan het begin van de middag weer op Schiphol zijn. Precies aan het begin van het blauwe uurtje arriveer ik bij de molens. Vanaf de plek waar ik de auto parkeer is het nog een goede tien minuten lopen voordat ik tussen de molens sta.
Als ik onderweg ben, verschijnt er een smalle band in de blauwe ochtend schemer die oranje rood kleurt. Dat belooft wat! Bij de molens aangekomen schiet ik een serie foto’s. Het riet is gemaaid en zo kan ik een mooi laag standpunt innemen. De zon komt precies achter de eerste molen in een rij van vijf, tevoorschijn. Het is echter niet meer dan een glimp. Na een paar tellen wordt het zicht aan de zon onttrokken door de wolken. Even hoop ik alsnog op een mooi kleurenspektakel, maar helaas. Toch ben ik tevreden en rijd met een goed gevoel weer terug richting huis en daarna naar Schiphol.

_MG_3250-bewerkt-bewerkt

Canon 5dMII, FL 24mm, EP 16s, F 14.0, ISO 100
Nabewerking in Lightroom + Color Efex Pro

One Comment on “Zonsopkomst Kinderdijk

  1. Blijft een mooi plekje om schitterende foto’s te kunnen maken…

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: