Plantage Willem III

Image EXIF Data

  • Date Taken: 04 Jun 2020, 20:15:09
  • Camera: Canon EOS 5D Mark IV
  • Focal Length: 500
  • Aperture: f/5.6
  • ISO: 1000
  • Shutter Speed: 1/160 second

Gisterenavond met een nagenoeg complete groep van fotogroep ‘Natuurlijk’ naar de Plantage Willem III geweest. Doel van de avond: het fotograferen van damherten vanachter een wildscherm onder de brug over de …

Plantage Willem III vormt samen met de Remmerdense Heide een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. Door een groot ecoduct is het gebied in 2011 verbonden met de Elster Buitenwaard. Begrazing van halfwilde Gallowayrunderen en Konikpaarden zorgt op de Plantage voor een halfopen landschap met schraalgrasland, boomgroepen en struwelen. Naast de runderen en de paarden leeft er in Plantage Willem II ook een flinke groep damherten. In het gebied zijn een tweetal drinkplaatsen voor de dieren. Een daarvan is bij het ecoduct.

Ondanks de regenvoorspellingen waren wij allemaal om 18.30 uur op de parkeerplaats van dit natuurgebied. Bij het scherm was niets aan activiteiten te bespeuren. Daarom liepen wij het natuurpark zelf in. Daar konden wij enkele damherten fotograferen.

Klik op een afbeelding hieronder voor een grotere weergave + nadere informatie over de foto

Weer terug bij het scherm genoten wij vooral van een kopje koffie. Heel veel gebeurde er niet en het weer werd er niet beter op. Er waren zelfs stemmen om te stoppen. Gelukkig bleef het daar bij, want plotseling passeerde een flinke groep Konikpaarden. Tegelijkertijd kwam er ook een groep Galloways aan die onder het ecoduct doorliepen naar het bosrijke deel van het natuurgebied.

In de uiterwaarden spotte wij een damhert dat langzaam, maar gestaag onze kant kwam aanlopen. Om de een of andere reden besloot het dier over het prikkeldraad te springen. Deze actie kon ik gelukkig vastleggen met mijn Canon 5D mark 4 met daarop de Canon 500 mm lens.

Net veel later bedacht het damhert zich en sprong opnieuw over het prikkeldraad en opnieuw kon ik deze sprong vastleggen. Eenmaal onder het viaduct, verroerde het dier zich niet meer. Voor ons tijd om huiswaarts te keren.


Voor informatie verwijs ik graag naar de website van het Utrechts Landschap

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: