Storende elementen verwijderen

Image EXIF Data

  • Date Taken: 04 Jun 2020, 21:29:53
  • Camera: Canon EOS 5D Mark IV
  • Focal Length: 500
  • Aperture: f/4
  • ISO: 1000
  • Shutter Speed: 1/250 second

Maar al te vaak ontsiert een storend element de foto die ik gemaakt heb. In de meeste gevallen kijk ik voordat ik de foto maak of er niet toevallig bijvoorbeeld een boom of een tak uit iemand zijn hoofd steekt. Er zijn echter situaties, zoals het damhert dat over het prikkeldraad springt. Op de plek waar het damhert ging springen had ik natuurlijk geen invloed. Ook kon ik niet even snel op dàt moment een paar meter naar links of naar rechts. Dus moest ik ‘genoegen’ moet nemen met een, in dit geval, gebouw op de achtergrond.

Nu gebruik ik naast Lightroom en Luminar ook al jaren het bewerkingsprogramma Photoscape. Dit programma is in de loop van de jaren flink verbeterd en uitgebreid met vele mogelijkheden. Een daarvan is het verwijderen van storende elementen.

Het gebouw op de achtergrond bij het springende damhert was echter nogal aanwezig en een hele uitdaging voor Photoscape om het te laten verdwijnen. Het programma kreeg het inderdaad niet in één keer voor elkaar, maar het lukte al heel snel.

Hieronder het voorbeeld voor en na de bewerking van de foto.


Voor meer informatie over Photoscape verwijs ik graag naar hun website.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: